Vi är glada att ni fattat tycke för just vår ras som är en mycket personlig och sällskapssjuk sort och vill gärna att ni funderar över några saker som är av stor betydelse för mig som uppfödare.

Vi föder upp våra hundar i hemmiljö dvs. de är alltid med oss överallt i hemmet, valparna blir, efter de första veckorna i lugn och ro med mamman i sängkammaren med mig som övervakare, med tiden vana vid vanligt familjeliv med allt vad det innebär. Besökare, de andra hundarna i familjen, vardagsljud som vi inte uppfattar som skrämmande, dammsugaren tex. att gå med på små promenader när vädret tillåter osv.

Drömmen är ju att de skall få ha det så här i fortsättningen också. Därför är det viktigt för mig hur förutsättningarna är i deras nya hem.

Av den orsaken är jag intresserad av era möjligheter att ta hand om en valp, som sedan blir en vuxen hund,i många år framöver.

Att tänka på innan valpköp.

Finns det någon hemma
på dagarna eller måste valpen vara ensam och i så fall hur länge?(absolut max för en vuxen hund är 4 timmar).

Har ni någon som kan rycka in och passa hunden om det skulle behövas? Eller kan du ta med hunden till arbetet?

Hur bor ni, finns det rastningsmöjligheter på nära håll?

Kan hunden följa med er på de aktiviteter ni har idag, förutom arbete, eller måste den vara ensam?

Finns det risk för allergi i familjen?

Man kan råka ut för plötsliga utgifter om hunden blir sjuk. Naturligtvis skall man ha hunden försäkrad men det kan ändå bli höga kostnader för medicin och annat,
det får inte bli så att

hunden utsätts för onödigt lidande
för att man inte tänkt på detta och inte har möjlighet att söka veterinärvård

Nu kanske ni tycker att jag kommer med mycket pekpinnar men det tål ändå att tänka på.

Innan jag bestämmer mig
för att sälja en valp vill jag träffa den som är intresserad och som jag tror mig vilja sälja valp till.

När valpen åker härifrån har den med sig av den mat den är van att äta, filt som luktar hemma samt en skrift med lite instruktioner och tips, den är registrerad i SKK, veterinärbesiktigad och vaccinerad samt försäkrad mot dolda fel i 3 år under förutsättning att den nye ägaren försäkrar den.

Ni får också 1 års medlemskap i Fransk Bulldogg Klubb.


Jag kräver inte att alla valpköpare ställer ut sin hund men det är väldigt roligt om intresse för detta finns eftersom jag gärna vill att hundarna blir bedömda vid åtminstone några tillfällen.

Ni kan när som helst höra av er om ni har problem med valpen eller bara vill berätta hur det går, jag hjälper gärna till så mycket jag kan. Ni skall aldrig tveka att ringa.

Om ni fortfarande trots dessa rader känner att detta är rätt kan jag bara gratulera till en urmysig hund som ni kommer att ha mycket glädje av, och många goda skratt kommer ni också att få det kan jag lova.
 

Vid intresse, tag gärna en första kontakt via mail/telefon och berätta lite om er själva och hur en valp/hund kommer att få det hemma hos dig. Sedan kan vi träffas för att se om kemin stämmer då det förhoppningsvis är en långvarig kontakt som kommer att etableras mellan dig som valpköpare och oss som uppfödare. Obs Vi tillämpar fri prövningsrätt.

E-Mail: Finns under fliken KONTAKT.